LogoWebsite Contact
Kleur BeeldwerkersFoto BeeldwerkersFoto Beeldwerkers
Cameraman

Productietijd

De totale productietijd voor een programma is variabel. Een speech opnemen en monteren of een nieuwsitem verzorgen kan binnen één dag. Een corporate - of voorlichtingsprogramma vraagt meer tijd.

Welke factoren bepalen de productietijd?

Agenda´s
De eerste stappen in het productieproces dragen het kenmerk overleg. Dat vraagt, afhankelijk van het onderwerp en de agenda´s van de mensen die bij het project betrokken zijn, meer of minder tijd.

Aantal opnamedagen
In een bedrijfspresentatie van een reinigingsbedrijf moesten het vegen van herfstbladeren en de gladheidbestrijding aan bod komen. Samen met de opnames van de reguliere activiteiten op een mooie zomerdag vergt zo´n productie een aantal ´tijdsprongen´.

Opnames van interviews of productpresentaties zijn naar omvang en inhoud veelal op korte termijn te ´draaien´ en worden vaak direct gemonteerd, beoordeeld en verspreid.

Aantal montagedagen
Mooi, mooier, mooist. Grafische effecten bedenken, animaties ontwerpen en de huisstijl van de klant tot zijn recht laten komen. Geluidsfragmenten en muziek uitzoeken en passend maken. Alles kan, maar vraagt tijd.