FCB ‘Hier sta ik voor!’

In opdracht van FCB produceerden we een aantal filmpjes waarin mensen geïnterviewd werden over de cursus ‘Hier sta ik voor!’, hier een voorbeeld.

 

Biba Biba

Biba Biba, oorspronkelijk geproduceerd als een twaalfdelige Antilliaanse soap, hier vertoond als ‘speelfilm’ van 1,5 uur, is bedoeld om Antillianen wegwijs te maken in ‘woningcorporatie land’. En passant worden allerlei opvoedkundige weetjes geventileerd.

 

Arie is dood

De kunstschilder Arie Wols overleed plotseling in 2003. Deze documentaire verteld over zijn leven en werk. Zijn weduwe hoopt dat Arie na zijn dood eindelijk erkend wordt.

 

Stichting Onder Een Dak

Toen Stoed in 2009 25 jaar bestond maakten we een documentaire over de activiteiten van deze stichting. Stichting Onder Een Dak is een regionale instelling voor Zorg en Welzijn. Stoed begeleidt mensen van 18 jaar en ouder met psychiatrische en/of psychosociale problemen die zelfstandig willen (blijven) wonen. De zorg is afgestemd op de behoefte van de cliënt. Stoed biedt ambulante woonbegeleiding, Beschermd Wonen, Volledig Pakket Thuis, dagbesteding en nachtopvang.

 

Kèk Mè Nâw

Eentje uit de ‘oude doos’. Voor de Haagse Milieu Services (HMS) produceerden we in 2001 een ‘discussie film’ over het gedrag van ‘asmannen’ (vuilnislieden) in de wijk.

 

FCB ‘Loopbaanplein’

In opdracht van FCB produceerden we een aantal filmpjes waarin mensen geïnterviewd werden over de cursus ‘Loopbaanplein’,Dorus Swertz volgde de cursus en vond een nieuwe baan.

 

Straalbedrijf Den Breejen

Straalbedrijf Den Breejen in Dordrecht beschikt over een eigen, overdekt, droogdok waarin schepen gestraald worden met de SA 2.5 norm.

 

A Too Hot Meal

Mammoet Middle-East is taking care of their workers. They are warned for the risc of cooking in their living quarters at Jafza Free Zone, Dubai

 

Applus RTD ROTOpumppit

Applus RTD, Rotterdam, is, onder andere, gespecialiseerd in het niet destructief testen van pijpleidingen. Een nieuwe ontwikkeling is de ROTOpumppit, een Pipeline Inspection Tool voor de offshore-industrie.

 

The van den Bor Challenge

Foodmate, Oud-Beyerland, is fabrikant van machines voor de pluimvee verwerkende industrie. Van den Bor is een pluimvee slachtbedrijf. De afdeling waar de panklare kuikens in delen worden gesneden was toe aan een grondige renovatie. Foodmate installeerde in een recordtijd van 72 uur 3 komplete Flex delenlijnen. Een reportage.